21.4.2021 14:54

Kevätpiknik kotimaisin herkuin

Jaa Somessa


Aurinko paistaa, maa alkaa vihertää, ensimmäisiä perhosia bongaillaan – varmoja kevään merkkejä. Vaikka tuuli saattaa yltyä navakaksi ja varjossa tuntee vielä talven vilut, on pimeä vuodenaika takana ja kesä koko ajan lähempänä! Siinäpä riittoisasti syitä pakata piknik-kori ja nauttia sen sisältö omassa lempipuistossa. 
 
Valitsemalla kevätretkelle kotimaisia tuotteita luot työtä ja hyvinvointia Suomeen.  
 

Jotta piknik-korin herkut saavat kenttäoloissa ansaitsemansa kattauksen ja käsittelyn, mukaan kannattaa pakata alustoja ja säilytystarvikkeita. Termokassissa ruuat ja juomat säilyvät halutussa lämpötilassa, ja kartonkisella leikkuualustalla kelpaa viipaloida loputkin eväät tarjoilukuntoon. 

Piknik on kuin ulkona piipahtava ruokasali, ja pieni satsaus kattaukseen loihtii täälläkin tunnelmaa. Mikä on suosikkisi näistä kotimaisista kattaus- ja viimeistelytuotteista? 

Tätä kattausta katsoessa vesi herahtaa kielelle, ja onkin aika käydä piknik-antimien kimppuun. Monelle nakit ja perunasalaatti ovat retkimenun kivijalka, mutta kotimaisia kevätherkkuja löytyy aina salaateista ihaniin leipiin. 


Mitä herkkuja kevätauringon kera tarjoiltuna! Kun suolaiset on herkuteltu ja suupielet servietillä taputeltu, jälkiruoka odottaa. Munkit, donitsit, kakut ja termarista kaadettu huumaavasti höyryävä kahvi – mitään muuta tämä aurinkoinen hetki ei kaipaa, paitsi kenties kivennäisvesipullojen kohotukset ilmassa väreilevän kevään kunniaksi.