27.8.2021 13:53

Kesäretki kotimaiseen tapaan

Jaa Somessa


Suvesta nauttivat suomalaiset osaavat ottaa rennosti: kesäpäivä jos toinenkin vierähtää luonnon hiljaisuudesta, aurinkotuolista tai saunan sihinästä nauttien. Mutta olemme myös reippailukansaa – monen mielestä kesäillasta nauttii parhaiten, kun takana on puuhakas päivä liikunnan tai ulkoilun parissa.

Onnistunut päiväretki kysyy kotoisiin oloihimme sopivia varusteita ja välipaloja. Kotimaisen tuotteen valitsemalla luot työtä ja hyvinvointia Suomeen.

Kun takana on hyvin nukuttu kesäyö, ja aamu valkenee leppoisana, jalat suorastaan sujahtavat kotimaisiin ulkoilukenkiin. Kunnon popoilla taivaltaja varmistaa rakottoman ja tukevan askelluksen poluilla, kivillä ja kallioilla. Hyvä, teroitettu puukko puolestaan tapaa olla retkeilijälle kuin nenäliina tai muovipussi: käyttöä tulee miltei aina.

Suomen suvessa eivät puuhat lopu kesken. Polkupyörällä kelpaa halkoa tuulta niin kotikulmilla kuin mökkitielläkin. Frisbeegolf puolestaan on lähestyttävä ja ekologinen hittilaji, jota innokkaimmat voivat harjoitella takapihalla tai lähipuistossa oman korin avulla. Eikä kesää ilman laineiden liplatusta – veneily on ihanaa, kun purjeet ovat kunnossa ja niin isoilla kuin pienillä matkustajilla keikkuu pelastusliivit hartioilla.

Jos kalastus kutsuu, mikä olisikaan parempi tapa narrata täkäläisiä eväkkäitä kuin kotimaiset uistimet. Vaappua, lusikkaa tai lippaa kiinni ja kalajuttuja keräämään! Saaliin voi herkutella myöhemmin vaikkapa grillin äärellä – vieläpä ekologista sytytysnesteen avulla, ilman sivumakuja.

Retki kuin retki, eväspuolta ei saa unohtaa. Luonnon helmassa, rannan rajassa tai urheilukentän reunalla kahvi maistuu aina maagisen hyvältä – etenkin, kun sumppi porisee suomalaisella retkikeittimellä. Välipalaksi sopivat suomalaisen marjan ja viljan maut. Hörppää pitkä kulaus juomaa, nauti ansaitusta lepohetkestä ja muista kehaista itseäsi retkelle lähtemisestä, kesänkokija!