3.10.2023 13:38

Tietoa palvelusta

Jaa Somessa


Sinivalkoinen Valinta on Suomalaisen työn liiton ylläpitämä verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen kaikki tuotteet ja palvelut, joille on myönnetty Avainlippu-, Design from Finland- ja/tai Yhteiskunnallinen Yritys -merkki.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Se kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo, että yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja sen voitosta vähintään puolet kanavoituu toiminnan kehittämiseen tai lahjoituksena määrittämäänsä hyvään tarkoitukseen. Merkin voi saada käyttöönsä yritys, joka on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Sinivalkoinen Valinta -palvelussa yritykset vastaavat itse omista tiedoistaan ja kuvistaan ja päivittävät ne extranet-jäsenpalvelun kautta. Suomalaisen työn liitto tarkistaa tiedot ennen julkaisua.

Käyttäjä voi hakea ja selailla verkkopalvelussa merkin saaneiden tuotteiden ja palveluiden tietoja merkeittäin tai tuoteryhmittäin. Myös linkit yritysten verkkosivuille ovat kätevästi mukana. Kuluttajien lisäksi myös kauppojen sisäänostajat, kuntien hankintayksiköt ja yritykset löytävät verkkopalvelustamme sinivalkoiset tuotteet ja palvelut sekä yhteiskunnalliset yritykset.

Suomalaisen työn liiton jäsenyritykset:

Liiton jäsenpalveluna Sinivalkoinen Valinta tuo lisää näkyvyyttä jäsenyritysten tuotteille ja palveluille ja mahdollisuuden markkinoida tuotteita kuluttajille ja yrityksille. Täytä tietosi liiton extranetin kautta. Katso videolta, miten täytät tietosi Sinivalkoiseen Valintaan:


Anna palautetta »