28.3.2022 15:40

Kotimaiset remonttituotteet, rakentava valinta

Jaa Somessa


Jotkut meistä rakastavat remontointia ja päräyttävät empimättä sirkkelin soimaan, toiset taas tuntevat syvää epävarmuutta jo rautakaupan ovella. Kannattaa kuitenkin uskaltaa! Kirjat, lehdet ja internet ovat hyviä ohjeita pullollaan, työ neuvoo tekijäänsä, ja työn jälki palkitsee. Valitsemalla kotimaisia remonttitarvikkeita varmistat, ettei niitä valmistavien tarvitse ripustaa rukkasia naulaan.

Vaikka suunnitelmissasi olisi vain pientä fiksausta, teethän sen viisaasti? Hyvä työmaavalaistus on tärkeä osa tee se itse -rakentajan työturvallisuutta.  Turvakenkiä käyttävä ei hätkähdä, vaikka vasara putoaisikin varpaille, ja kunnolliset työvälineet säästävät käyttäjänsä hermoja ja aikaa.

Toivottaako ulko-ovenne kotiväen ja vieraat lämpimästi tervetulleeksi? Onko se tukeva ja turvallinen? Ovien vaihtaminen on nopea keino muuttaa talon tai asunnon ilmettä oman mielen mukaiseksi. Ikkunoiden taas sanotaan olevan ovat talon silmät, ja silmistä näkyy sielu. Moni vanhan talon omistaja haluaakin pitää alkuperäiset ikkunat hyvässä kunnossa. Ikkunoiden uusimista harkitsevan kannattaa tutkia pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltuja vaihtoehtoja.

Pientä pintaremonttia

Ulkomaalaus vaatii aikaa tai talkoohenkistä ystäväjoukkoa, mutta saa talon näyttämään ilahduttavan ryhdikkäältä ja hyvin hoidetulta. Sisätiloissakin maali on mainio keino loihtia uutta ilmettä kotiin, samoin uusi lattiapinta. Kaikuvan talon äänimaailmaa voi parantaa tyylikkäästi akustiikkataiteella. Pienen budjetin remontti voisi olla esimerkiksi vain yhden seinän tapetointi. Listoilla viimeistelet kokonaisuuden.

Entä jos et etsiskelystä huolimatta kerta kaikkiaan löydä sisäistä remonttireiskaasi ja haluaisit silti ympärillesi uudenhohtavaa kauneutta? Silloin voit perehtyä kotimaisten korjausrakentajien tarjontaan tai jopa talotehtaiden avaimet käteen -ratkaisuihin. Sitä paitsi: työllistämällä taitavia rakentajia luot hyvinvointia monelle.