19.1.2022 08:54

Valkoinen maa, sinivalkoiset varusteet

Jaa Somessa


Päivä avautuu ikkunasta valkeana kuin lakana. Ikkunassa on pakkasenjälkiä, ja lumi nököttää pihalla raukeana laskeutumismatkaltaan. On talvipäivä, ja se tuo kelkassaan paitsi ulkoilumahdollisuuksia, myös arjen askareita.

Jokainen näillä leveyspiireillä asuva tietää, että huolellinen varustelu on talvipakkasilla tavallistakin tärkeämpää. Kotimaisen tuotteen valitsemalla luot työtä ja hyvinvointia Suomeen. 
 
Ensin kuteet kuntoon. Kotimaiset tekijät tuntevat lämmittävien sukkien salat, ja lämmittävät alpakanvillavaatteet eivät syyttä ole tämänkin talven hittituotteita. Sopivasti vuorattu keho on valmis kohtaamaan talvipäivän kirpeyden.

Mikäli omistaa pihan tai on muuten erityisen talkoohenkisellä tuulella, on aika nostaa vastapuetut kaulukset ja lähteä ulkotöihin. Kolaus, hiekotus ja auton ikkunoiden raappaus onkin sellaista aamupuhdetta, että päivä starttaa vauhdikkaasti kuin mestarihiihtäjä yhteislähdössä. Huh! Onneksi urakkaa siivittävät suomalaisvalmisteiset työkalut.

Kun vastalanatulta kotitieltä on lähdetty arjen askareisiin ja tultu takaisin, talviliikunnan kutsua on vaikea vastustaa. Kotimaisilla välineillä sujuu vaikkapa pipolätkä, retkiluistelu, pulkkailu tai murtomaahiihto – kun taivas on musta, maa valkoinen ja posket punaiset, sitä tietää liikkuneensa.

Talvipäivän päätteeksi on mukavaa rauhoittua kodin lämmössä. Kotimaiset kynttilät valaisevat yöksi taittuvaa iltaa, ja kuppi kuumaa suomalaista mehua maistuu puuhakkaan päivän päätteeksi.