8.9.2021 09:11

Vinkit sujuvaan ja ergonomiseen etätyöskentelyyn

Jaa Somessa


Koronaepidemian johdosta suuri osa suomalaisista on tutustunut etätyöskentelyn mahdollisuuksiin ja haasteisiin, ja monille kotona työskentely on jatkossakin uusi normaali. Kokosimme etätyötä helpottavia sinivalkoisia valintoja.

Moni tekee töitä sohvalta, sängystä tai keittiön pöydältä käsin. Mikäli oikeaa työpistettä ei kotoa löydy sähköpöytineen ja säädettävine työtuoleineen, voi pienemmilläkin hankinnoila säätää työasentoa ergonomisemmaksi. Markkinoilla on useampikin kotimainen satulatuoli, kuten esimerkiksi Jonas Hakaniemen suunnittelema ILOA+, jossa istuminen on ryhdikästä ja mukavaa istumakorkeudesta riippumatta. HUMANTOOL-istuimen voi asettaa oman vanhan työtuolin tai tavallisen tuolin päälle.

Digitaalisten välineiden ristitulessa vanha kunnon vihko on toisinaan se paras työkalu. Kotimaiset Private Case stationery -tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti uusiopahvista ja uusionahasta. Työpisteen esineiden järjestelyyn sopiva Palaset-tuotesarja sisältää Ristomatti Ratian jo 1970-luvulla suunnittelemat ajattomat ja minimalistiset säilytystuotteet.

Työpäivän oikeanlaisella rytmityksellä, aktiivisuuden ylläpidolla ja riittävällä levolla varmistat etätyöskentelyn tehokkaan solahtamisen osaksi omaa arkea. Vivago Ultra PC -älykello seuraa kalorikulutustasi, aktiviteettiasi sekä unesi määrää ja laatua. Se piirtää sinulle käyrän unestasi, josta voit havainnollisesti lukea unesi laadun. Lisäksi Vivago näyttää uniajan edelliseltä yöltä, keskimääräisen uniajan edeltävältä viikolta ja edeltävältä kuukaudelta sekä minimi- ja maksimiuniajat edeltävältä seitsemältä päivältä. Vivago kello kertoo havainnollisesti unestasi, aktiivisuudestasi ja hyvinvoinnistasi.

Funktionaalisilla huonekaluilla toimivuutta arkeen

Pienen tilan innovaatio on Tablebed, joka innovatiivisen tekniikan ansiosta muuntautuu kätevästi pöydästä vuoteeksi ja päinvastoin. Nyt voit luoda päivisin toimistoympäristön vaikka pieneen yksiöön.

Digitaaliset työkalut työhön ja vapaa-aikaan

Etätyö- ja videoneuvotteluratkaisut ovat nyt tulleet tehokäyttöön ja yrityksissä on kokeiltu varmasti useita erilaisia tekniikoita. Teknologioiden käyttöönotoissa voi auttaa esimerkiksi Marskidata. Kotiverkkoja käytettäessä on myös huolehdittava asianmukaisesta tietoturvasta. F-Secure on kotimainen yritys, joka tarjoaa laajan kattauksen arvostettuja kyberturvallisuustuotteita.

Monet oppilaitokset hyödyntävät Alfasoftin digitaalisia oppimateriaaleja. Koronapandemian aikana moni aikuinenkin on innostunut opiskelemaan uutta, kun aikaa tulee vietettyä kotona enemmän. Alfasoftin täysin kotimaisessa sähköisen oppimisen palvelussa voi opiskella esimerkiksi kieliä ja matematiikkaa.